Voorbereiding verbouwing
Een goede voorbereiding is van groot belang! Om niet voor verrassingen tijdens de verbouwing te komen staan is het belangrijk om bij de volgende zaken stil te staan:

Het Programma van eisen

Stel een lijst met eisen en wensen op, ook wel het Programma van eisen genoemd. Wensen kunnen met elkaar in tegenspraak zijn, dus geef wel je prioriteiten aan.

Vergunningen en subsidies

Start tijdig met het informeren bij de dienst Bouw & Woningtoezicht of je een vergunning nodig hebt voor de verbouwing en welke subsidies je kunt aanvragen.

Bepaal uw budget

Stel een budget vast wat de totale verbouwing mag gaan kosten. Houd de hoeveelheid geld waarover je kan beschikken in gedachte. Ook zijn er vele mogelijkheden om de verbouwing te financieren. Een adviseur van Uwgeldonline neemt graag de verschillende mogelijkheden met je door.

Planning

Stel een voorlopige planning op. Wanneer wil je beginnen en wanneer moet het gereed zijn? Dat geeft je houvast. Plan ruim! Want een eventuele vergunningsaanvraag kost tijd en goede vakmensen hebben dikwijls volle agenda’s. De definitieve uitvoeringsplanning maak je in een latere fase samen met de vakman.

Verzekeren

Het is verstandig om even te controleren of je inboedel- en opstalverzekering voldoende dekking geven tijdens de verbouwing.

Tijdelijke woonsituatie

Door de verbouwingsactiviteiten kunnen bepaalde delen van het huis mogelijk tijdelijk niet gebruikt worden. Denk van te voren na hoe je dit kan opvangen. Waar kook of was je bijvoorbeeld als je keuken of badkamer onder handen wordt genomen? Daarnaast moet je nadenken over een plek waar je spullen tijdelijk kan opslaan.

Informeer de buren

Om je buren te vriend te houden is het verstandig hen tijdig in te lichten!

Artikelen in Voorbereiding verbouwing