Goed voorbereid? Dan is het tijd om vakmensen te benaderen voor de uitvoering van je werkzaamheden.

Vakman vinden

Informeer bij bekenden naar hun ervaringen met vakmensen. Als dit geen resultaten oplevert dan kun je  ook een vakman vinden via Casius.nl. Na het doorlopen van een projectformulier zoekt Casius naar geschikte en beschikbare vakmensen voor je verbouwing. Deze zijn tevens geselecteerd op ervaring en goede referenties.

Eén of meerdere aannemers nemen contact met je op voor het maken van een offerte. In de offerte staat een totaalprijs genoemd, maar ook uit welke posten deze prijs is opgebouwd. Een voorgestelde start- en einddatum voor de uitvoering en een technische omschrijving worden bij de offerte aangeleverd.

Vergelijken en kiezen

Je kunt nu de offertes van de verschillende aanbieders vergelijken. Met de vakman die de beste aanbieding gedaan heeft bespreek je de offerte. Misschien valt een enkele post erg duur uit, of staan er veel stelposten genoemd. Samen met de vakman kun je naar alternatieven zoeken. Vraag bij grotere verbouwingen om een “open begroting”. De kosten zijn dan uitgesplitst in manuren, eenheden, materiaalkosten, opslagen over de offerte van de onderaannemer. Aan de hand van de verschillende prijzen is het makkelijker om posten op te sporen die een bezuiniging kunnen opleveren.

Overeenkomst sluiten

Als je het samen eens bent over wat er gebeuren moet, de prijs, de startdatum en de uitvoeringsduur, dan sluit je een schriftelijke overeenkomst met de vakman. De contractstukken bestaan doorgaans uit de definitieve aanbieding, de technische omschrijving en de planning. Ook leg je vast in hoeveel termijnen de betaling voor de werkzaamheden wordt gedaan. Tip: De Vereniging Eigen Huis heeft een Verbouwingsovereenkomst met Algemene Voorwaarden voor verbouwingen opgesteld. Deze overeenkomst kunt u als basis gebruiken als u zelf de overeenkomst wilt opstellen.

Artikelen in Verbouwingsofferte aanvragen