Wat is een intentieverklaring? Dit is een verklaring waarin de werkgever aangeeft de werknemer, die op dat moment nog geen vast contract heeft, bij gelijkblijvend functioneren in vaste dienst te nemen. Dat wil zeggen, als de omstandigheden van het bedrijf niet veranderen en je blijft functioneren op het huidige niveau. Deze verklaring is ook opgenomen in een werkgeversverklaring.

Hypotheek mogelijk met intentieverklaring

Een hypotheek zonder vast contract is zeker mogelijk, zeker als je een intentieverklaring aan de hypotheekverstrekker kunt overhandigen. Of je kunt lenen en hoeveel, hangt af van uw bron van inkomsten.

Hypotheek met tijdelijk contract

Bij een tijdelijk of flexibel contract gaat het vaak om uitzendwerk, seizoenswerk, een nulurencontract of oproepcontract. Bij het bepalen van het inkomen kijken de meeste banken naar het gemiddelde inkomen van de voorgaande drie kalenderjaren. Je moet bijvoorbeeld je salarisstrook en de jaaropgaven van de afgelopen drie kalenderjaren tonen. Als dit gemiddelde inkomen hoger is dan het inkomen van het laatste jaar, wordt het laatste jaarinkomen als inkomen gehanteerd.

Artikelen in Intentieverklaring