Hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur is de schakel tussen de klant en de hypotheekverstrekker. De adviseur analyseert de financiële situatie van de klant en geeft vervolgens een passend advies voor een hypotheek. Een goede hypotheekadviseur is volstrekt onafhankelijk en kan een hypotheek in principe bij alle geldverstrekkers onderbrengen. Van groot belang is natuurlijk dat een adviseur goed opgeleid is. Dit wordt gegarandeerd door de erkenningsregeling van Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH).

Erkend Financieel Adviseur

Een Erkend Financieel Adviseur is gespecialiseerd in hypotheken en heeft altijd up-to-date kennis. Om het keurmerk Erkend Financieel Adviseur te mogen gebruiken moet een adviseur in het bezit zijn van wettelijke diploma’s, jaarlijks zijn kennis bijspijkeren en voldoen aan strenge gedragsregels. Erkend Financieel Adviseurs kunnen een breder advies geven dan een hypotheekadvies.

Kosten hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur rekent kosten voor zijn of haar advies en bemiddeling. Een oriënterend gesprek en een offerte aanvragen zijn vaak gratis. Vraag nu een offerte aan en een van onze adviseurs neemt contact met je op.

Artikelen in Hypotheekadviseur